<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 22, 2016

Turkse held voorkomt zelfmoord Nederlands meisje

Een 24-jarige Turkse Nederlander heeft maandagmiddag in Nijmegen een zelfmoordpoging van een Nederlands meisje voorkomen. Het meisje wilde voor de trein gaan springen.

De Turkse held aarzelde geen moment en redde het meisje ondanks dat ze zich heeft verzet.

Voor de camera van N1 Nijmegen vertelt Abis: “Een vriend van me zag het. Ik ben over het hek heen gesprongen en heb haar van de treinrails afgehaald. Ze rende over het spoor. Volgens mij wachtte ze op een trein die aankwam.”

De Turkse held werd na de redding gezocht door de politie, die de man wilde bedanken. De politie van Nijmegen-Zuid deed namelijk de volgende oproep via social media: “Wij zijn op zoek naar de jongen/man die maandag 18 april rond 17:00u nabij Lent een suïcidaal meisje voor de trein heeft weggehaald. Het was ter hoogte van de ‘ovatonde’. Dankzij goede samenwerking van zowel de machinist, de getuigen en deze jongen, is het goed afgelopen. Door de hectiek hebben we deze jongen niet kunnen bedanken.”

Uiteindelijk werd de Turkse Nederlander na twee dagen toch gevonden. In een interview met de Turkse A haber zegt Kemal Abis dat hij uit menselijkheid heeft gehandeld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Apr 22, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...