<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 31, 2019

Turkse hulp wereldwijd gigantisch: offervlees voor meer dan 28 miljoen mensen

Turkse hulporganisaties zullen ook dit jaar tijdens het aankomend Offerfeest op 11 augustus miljoenen behoeftige mensen over de hele wereld van offervlees voorzien. Zij die zich het hele jaar zeer weinig tot geen vlees kunnen veroorloven, zullen geen vleesloze Offerfeest doorbrengen, is de intentie.

Hulporganisatie TDV, gelieerd aan Diyanet, pakt het dit jaar ook gigantisch aan onder het motto ‘deel je offer, benader je broeder’. Ruim 6.500 vrijwilligers zullen in 443 regio’s van 149 landen vlees uitdelen aan 20 miljoen mensen. Voor de behoeftigen in Turkije worden 278 locaties voorbereid.

TDV heeft alle voorbereidingen getroffen. TDV-vrijwilligers zijn deze week ‘uitgezwaaid’ tijdens een grootschalige bijeenkomst in Ankara met in aanwezigheid van Diyanet-voorzitter Ali Erbaş.

Donateurs kunnen zoals gewend gemakkelijk online een bijdrage leveren en hun offer en volmacht overdragen aan autoriteiten, is gemeld.

Kızılay

De Turkse Rode Halve Maan, bekend als Kızılay, is er ook klaar voor. Die zal 4,5 miljoen mensen van vlees voorzien, waarvan 2,5 miljoen in het binnenland. Kızılay zal in 51 landen aanwezig zijn, maakte voorzitter Kerem Kınık maandag in Izmir bekend. “Eerder werd 800 gram vlees in conservenblik uitgedeeld, dit jaar zal dat voor het eerst in blikken van 5 en 10 kilo zijn.”

IHH

Hulpstichting IHH gaat 3 miljoen behoeftigen in 90 landen steunen, liet secretaris-generaal Durmus Aydın woensdag in een interview weten. IHH focust zich voornamelijk op vluchtelingenkampen en landen zoals Syrië, deelstaat Rakhine in Myanmar (Arakan), Jemen en Palestina. IHH heeft 300 vrijwilligers die de heilige taak zullen vervullen. “Het grootste geluk voor IHH-vrijwilligers is de vreugde van mensen wanneer ze de hulp ontvangen”, aldus Aydın.

Naast de bekende hulporganisaties, zijn ook diverse andere civiele hulpstichtingen in Turkije zeer actief in behoeftige landen. Ook zij maken zich op om dit jaar honderdduizenden behoeftigen te steunen.

Vorig jaar zijn ook miljoenen behoeftigen gesteund dankzij Turkse donateurs. Die enorme hulpoperatie verliep feilloos. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – ISTANBUL – IZMIR | Gepubliceerd: 31-07-2019

Jul 31, 2019
Loading posts...