<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2020

Turkse hulpgroep IHH deelt 470 ton fruit en groente uit in Syrië

De Turkse stichting Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) heeft woensdag 470 ton groente en fruit uitgedeeld in de Syrische regio’s Afrin en Idlib.

“Het leven wordt daar steeds moeilijker naarmate de winterse omstandigheden zwaarder worden”, verklaarde IHH-vertegenwoordiger Yusuf Tunç.

De donaties zijn afkomstig van Turkse donateurs, benadrukte hij. “We hebben 470 ton groente en fruit uit Anatolië uitgedeeld aan burgers in Afrin en Idlib, voornamelijk degenen die in vluchtelingenkampen leven.”

De burgers zijn oorlogsmoe, zei Tunç. Sinds de burgeroorlog in 2011 in het land, het jaar waarin het regime van Bashar al-Assad met onverwachte wreedheid prodemocratische demonstraties afsloeg, zijn meer dan 5 miljoen burgers dakloos geworden.

Turkse steun

De Turkse steun aan Syrische vluchtelingen is ongekend in de wereld. Zo heeft Turkije in totaal minimaal 40.000 vrachtwagenladingen hulpgoederen gestuurd naar vluchtelingen in Syrië (LEES meer) en heeft het voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Turkse steden al meer dan 40 miljard dollar uit eigen zak besteed. De buitenlandse hulp is niet noemenswaardig klein.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-12-2020

Dec 02, 2020
Loading posts...