<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 27, 2018

Turkse hulpstichting stuurt noodhulp naar 200.000 Jemenieten

De Turkse hulpstichting Humanitarian Relief Foundation (IHH) heeft verklaard deze week noodhulp te hebben gestuurd en uitgedeeld aan 13.255 Jemenieten in de westelijke regio’s Wosab en Tihama. In de komende dagen zullen nog eens 6.000 burgers in de regio voedselhulp ontvangen, is verklaard.

Sinds begin van dit jaar heeft IHH in totaal 198.556 burgers, waaronder wezen, in het behoeftige Jemen geholpen door gezondheidszorg en voedselhulp te verstrekken.

Volgens de verklaring zijn ongeveer 21 miljoen mensen in Jemen afhankelijk van hulp, terwijl 9,8 miljoen mensen honger lijden. Er kunnen geen gezondheidsdiensten meer worden verleend in het land waardoor mensen niet meer zonder hulp van buitenaf kunnen overleven.

Turkse instellingen en niet-gouvernementele organisaties zoals het Turkse bureau voor samenwerking en coördinatie (TIKA), de Turkse Rode Halve Maan, de Turkiye Diyanet Foundation (TDG) en de IHH blijven humanitaire hulp verlenen aan het door oorlog verscheurde land.

Het arme Jemen is sinds 2014 zwaar getroffen door geweld, toen Houthi-rebellen een groot deel van het land overrompelden, inclusief de hoofdstad Sanaa. Het conflict escaleerde in 2015 toen Saudi-Arabië en zijn Arabische bondgenoten een verwoestende luchtcampagne in Jemen lanceerden, gericht op het terugwinnen van Houthi-overwinningen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 27-11-2018

Nov 27, 2018
Loading posts...