<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 07, 2019

Turkse IHH deelt kwart miljoen voedselpakketten uit aan mensen in nood

De Turkse hulporganisatie IHH zal tijdens de Ramadan in totaal 250.000 voedselpakketten uitdelen aan mensen in nood. Dat zal zowel in het binnen- als buitenland gebeuren, is dinsdag verklaard.

IHH zal middels 91 teams actief zijn in 120 landen en regio’s, waaronder Syrië, Jemen, Somalië, Sudan, de geblokkeerde Gazastrook, Arakan en Oost-Turkestan, Bangladesh en Irak.

Ook worden honderdduizenden mensen voorzien van een iftar, de avondmaaltijd om het vasten te verbreken, meldt IHH. Tijdens het Ramadanfeest zullen aan 67.920 weeskinderen en jongeren in 43 landen kleding en cadeaus worden uitgedeeld, staat in de Ramadanplanning.

De eerste voedselpakketten zijn inmiddels verspreid in Jemen, waar ook iftars zijn uitgedeeld aan 11.176 Jemenieten. Een ander team is afgereisd naar Afghanistan, waar 8.382 mensen zijn voorzien van een voedselpakket.

Elk jaar delen meerdere Turkse hulporganisaties voedsel uit aan miljoenen mensen over de hele wereld. Ook worden tijdens het Ramadan- en Offerfeest behoeftige mensen niet vergeten. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-05-2019

May 07, 2019
Loading posts...