<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 17, 2020

Turkse industrie presteert veel beter dan Europa

De industriële productie van Turkije is in november vorig jaar flink hoger uitgekomen dan het EU-gemiddelde in dezelfde maand.

Terwijl de productie in de EU gemiddeld genomen 1,3 procent daalde en die index in de eurozone ook met 1,5 procent achteruit ging, steeg deze in Turkije met 5,1 procent. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de officiële statistiekbureaus Eurostat en TurkStat.

Turkije haalde daarmee 23 van de 25 EU-landen in. In Hongarije steeg de industriële productie met 5,7 procent en 5,6 procent in Polen. De index daalde het meest in Griekenland met 8,3 procent, gevolgd door Roemenië (7,5 procent) en Estland (7,2 procent).

De industriële productie van grote EU-economieën, ook bekend als locomotieven, presteerde ook onder de verwachtingen. De productie in Duitsland, de grootste economie in de unie, daalde in november op jaarbasis met 4 procent.

Hoewel de productie met 1,2 procent steeg in Frankrijk, boekte Italië ook een daling met 0,6 procent, vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Het Verenigd Koninkrijk kreeg ook te maken met een daling van 1,9 procent.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 17-01-2020

Jan 17, 2020
Loading posts...