<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 11, 2020

Turkse inlichtingendienst redt ontvoerde Italiaanse vrouw in Somalië

De Turkse inlichtingendienst  (MIT) heeft een 25-jarige ontvoerde Italiaanse vrouw in veiligheid gebracht na een reddingsoperatie in Somalië.

Silvia Constanza Romano bevond zich in Kenia als vrijwilliger van humanitaire groep ‘Afirca Milele’ om kinderen te helpen. In november 2018 werd ze in de zuidoostelijke Keniaanse kustplaats Chakama ontvoerd.

“Er is een samenwerking geweest met de Turkse inlichtingendienst om haar te lokaliseren en op het juiste moment actie te ondernemen”, verklaarde de Italiaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Marina Sereni in een interview met tv-zender LA7.

Italiaanse media benadrukten dat Romano is gered door gezamenlijke inspanningen van de Turkse, Somalische en Italiaanse inlichtingendiensten. De reddingsoperatie vond tussen 8 en 9 mei plaats, is benadrukt.

Afgelopen weekend arriveerde Romano op de luchthaven Ciampino in Rome.

Bekeerd

In een getuigenis liet de Italiaanse vrouw weten dat ze is bekeerd tot de Islam. “Dat gebeurde geheel op vrijwillige basis. Tijdens mijn gevangenschap heb ik veel gehuild en overpeinsde. Ik dacht dieper. Dat zorgde ervoor dat ik langzamerhand onderzoek deed naar de Islam.”

Silvia heet voortaan Aïsja, de naam van de vrouw van de heilige profeet Mohammed.

De Italiaanse krant La Stampa kopte “Ik ben bekeerd, ik heet voortaan Aïsja” over het verhaal van de Italiaanse vrouw. Dagblad Corriere della Sera schreef als kop “Bekeerd tot de Islam. Haar vrije keuze”.

Opvallend was het woordgebruik van rechtse kranten in Italië. Die reageerden verbaal aanvallend, blijkt uit een nieuwsanalyse.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-05-2020

May 11, 2020
Loading posts...