<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 28, 2017

Turkse jets opnieuw naar Noord-Irak: 13 terroristen uitgeschakeld

Het Turkse leger heeft opnieuw luchtbombardementen uitgevoerd op logistieke doelen van terroristen in Noord-Irak. Daarbij zijn dertien terroristen uitgeschakeld.

Dat melden de Turkse strijdkrachten donderdag.

Tijdens de militaire operatie zijn deze week weer meerdere mobiele wapendepots en schuilplaatsen van terroristen in Noord-Irak gespot en vernietigd. Dit keer hebben Turkse gevechtsvliegtuigen naast de Iraakse Avasin-Basyan ook de regio’s Metina en Gara bezocht.

Sinds vorige week ziet Turkije steeds meer terroristische activiteit in Noord-Irak. De dertien uitgeschakelde terroristen hadden aanslagen voorbereid op Turkse politieposten aan de Turks-Iraakse grens, meldt het Turkse leger.

Hakkari

Op eigen bodem zijn in Hakkari vijf terroristen uitgeschakeld na een vuurgevecht tussen Turkse militairen en PKK-terroristen. De terroristen droegen vier Kalashnikov-geweren, een machinegeweer van het type bixi en een RPG-11 raketwerper.

Tijdens schoonmaakoperaties in twee grotten in Hakkari zijn nog eens meerdere machinegeweren met veel munitie, 13 RPG-7-raketten, een mortiermunitie, tien handgranaten en handgemaakte explosieven gevonden.

Şırnak

In Şırnak hebben vijf terroristen zich overgegeven. Zij zijn gevlucht uit PKK-schuilplaatsen in Noord-Irak, meldt het Turkse leger.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-09-2017

Sep 28, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...