<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 22, 2023

Turkse jongeren delen rozen uit in kerken als reactie op Koranverbranding in Zweden

Een groep jongeren in het zuidoosten van Turkije heeft zondag rozen uitgedeeld in kerken. Zij deden dat als reactie op de verbranding van de Koran in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

De jongeren liepen met rozen kerken binnen in het centrale Artuklu-district van de provincie Mardin en deelden die uit aan kerkfunctionarissen. Daarbij lieten ze ook hun veroordeling van de Islamofobische daad in Zweden weten.

Een van de jongeren in de groep was Ibrahim Halil Yetim. Hij legde hun inspanningen op video vast en zei dat ze als jonge moslims nadachten over hoe ze moesten reageren op de provocatie in Zweden. Ze besloten het advies van de Islamitische profeet Mohammed (vzmh) op te volgen en hun reacties te uiten op een manier die past bij hun religie.  “De Islam is zo’n religie dat het zelfs degenen die je komen vermoorden, tot inzicht en op het rechte pad brengt”, zei hij.

De Zweeds-Deense extreemrechtse politicus Rasmus Paludan stak zaterdag na toestemming en onder bescherming van Zweedse autoriteiten een Koran in de brand voor de Turkse ambassade in Stockholm. Zondag scheurde Pegida-hoofd Edwin Wagensveld een Koran voor de Tweede Kamer in Den Haag.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-01-2023

Jan 22, 2023
Loading posts...