<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 21, 2016

Turkse kinderen sturen brieven naar Erdogan

De vele brieven, gedichten en bedankjes die de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan van kinderen en scholieren heeft ontvangen is verzameld in een boek.

Daarin bedanken de kinderen de Turkse president en spreken hun steun uit. Ook zijn er enkele verzoeken aan Erdoğan. Zo schrijft een 12-jarige scholier dat hij ‘graag wil dat Erdoğan, die mensen verzoekt te stoppen met roken als hij dat iemand ziet doen, ervoor zorgt dat haar vader ook stopt met roken.’ “U bent mijn enige hoop, hopelijk ontvangt u mijn brief. Ik ben verdrietig omdat mijn vader rookt. U bent de enige die hem kan overhalen, want hij en ook ik houden veel van u. Hopelijk zorgt u ervoor dat hij stopt met deze slechte gewoonte”, schrijft de scholier.

Een andere scholier, Ömer Enes Eren, schrijft dat hij erg veel van zijn land houdt: “Ik vind het erg wat er in ons land is gebeurd. Ik bid dat er geen terroristen meer overblijven in ons land. Ik smeek u, laat ze niet ontsnappen. Ik hou veel van u.”

De kleine Tuana Şirin roept de Turkse president op om hun huis te bezoeken: “Wilt u met uw familie bij ons langskomen? We willen u heel graag ontmoeten. Ik zou heel blij zijn als u dat doet.”

Naast de vele soortgelijke verzoeken van de kinderen zijn er ook veel steunbetuigingen. “We staan achter u, wees niet bang. We bidden voor u”, klinkt het in het algemeen in de brieven.

De Turkse president zal 15 van deze kinderen uitnodigen naar het presidentieel paleis tijdens de Internationale Kinderfeestdag op 23 april.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Apr 21, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...