<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 11, 2018

Turkse Kızılay stuurt 8,5 ton medicijnen naar Gaza (exclusieve foto’s)

De hulporganisatie Turkse Rode Halve Maan, plaatselijk bekend als Kızılay, heeft afgelopen weekend 8,5 ton medicijnen afgeleverd in de Gazastrook.

Voorzitter Kerem Kınık liet weten dat er 42 pallets met medicijnen zijn vervoerd naar de geblokkeerde Gazastrook vanaf het noordwestelijke deel van de wijk Nablus en via grensovergang Beit Hanoun.

De medicijnen worden via het Palestijnse ministerie van Gezondheid verdeeld onder lokale ziekenhuizen in de geblokkeerde enclave.

Kınık zei dat Kızılay-functionarissen ook het Al-Amal weeshuis in Gaza bezochten en voedsel en kleding hebben uitgedeeld aan Palestijnse weeskinderen. Hij wees ook op de steun van de Islamitische Stichting Nederland (Diyanet) voor het weeshuis.

Ook zijn de bouwwerkzaamheden van het Rampen- en Logistiekcentrum van de Palestijnse Rode Halve Maan, gesponsord door Kizilay, geïnspecteerd.

In mei stuurde Turkse Rode Halve Maan medische voorraden ter waarde van ongeveer 100.000 dollar naar de Palestijnse Rode Halve Maan.

De Gazastrook blijft kreunen onder een tien jaar durende Israëlische blokkade die de economie van het gebied heeft beschadigd. De twee miljoen inwoners zijn beroofd van veel basisproducten, waaronder voedsel, brandstof en medicijnen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-QUDS | Gepubliceerd: 11-12-2018

Dec 11, 2018
Loading posts...