<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 17, 2021

Turkse Kızılay zamelt binnen een dag 7 miljoen dollar in voor Palestijnen

De Turkse Rode Halve Maan (Kızılay) heeft 7,2 miljoen dollar, omgerekend 60 miljoen lira, ingezameld voor Palestijnen die door Israël zijn aangevallen.

Het geld werd ingezameld tijdens een speciale live-uitzending, “Palestina is gewond. Toon uw steun”, die zondagavond begon.

De hulporganisatie zal medicijnen en medische benodigdheden leveren aan het al-Quds ziekenhuis en acht andere gezondheidsfaciliteiten in Gaza. Ook gaan tien kleine ambulances en vijf volledig uitgeruste ambulances naar de regio.

Er zullen ook 22.500 voedselpakketten en 22.500 hygiënepakketten worden geleverd voor de hulpbehoeftige Palestijnen.

Het dodental van Israëlische aanvallen op de Gazastrook is volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid gestegen tot 200, waaronder 59 kinderen en 35 vrouwen.

Het aantal gewonden is gestegen tot 1.305, terwijl tientallen gebouwen zijn vernield of beschadigd sinds 10 mei. Mediabureaus en gezondheidscentra behoren ook tot de doelwitten.

De spanningen die begonnen in Oost-Jeruzalem tijdens de Islamitische heilige maand Ramadan verspreidden zich naar Gaza nadat Palestijnse verzetsgroepen daar beloofden wraak te nemen tegen de Israëlische aanvallen op de Al-Aqsamoskee en Sheikh Jarrah. De Palestijnen reageerden dagen later op de Israëlische aanvallen.

Turkse steun

De Palestijnse buitenlandminister Riyad al-Maliki was begin mei op staatsbezoek in Turkije. Hij benadrukte in Ankara dat zijn land oprecht en als geen ander wordt gesteund door Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-05-2021

May 17, 2021
Loading posts...