<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2018

Turkse luchthaven kampioen van Europa, Schiphol op vijf

De zogeheten charterkampioen tussen luchthavens in september is de Turkse luchthaven Antalya geworden. Die zag het aantal vluchten vergeleken met september vorig jaar met 20,7 procent stijgen.

Dat blijkt uit cijfers van Eurocontrol.

De Turkse luchthavenautoriteit DHMI reageert tevreden op de prestatie, blijkt uit een tweet van bestuursvoorzitter Funda Ocak. In een verklaring op de website wordt ook benadrukt dat ‘de Turkse groei in Europa voortzet’.

Antalya zag in september dagelijks gemiddeld 144,7 vliegbewegingen, goed voor de troon ver boven de Israëlische Ben Gurion (32,9), die het met een tweede plaats moet doen. De top drie wordt afgesloten met het Griekse vliegveld Kazantzakis (32,4).

Bij de zwaargewichten presteerde de Turkse luchthaven Istanbul-Atatürk, die vanaf eind oktober verhuist naar de grootste locatie ter wereld, ook erg goed in september.

Met een gemiddeld dagelijks vliegverkeer van 572,1 vliegtuigen (derde plaats) wordt flink gejaagd op de klassieke concurrenten Londen Heathrow (643,7) en Frankfurt am Main (646,9), beide respectievelijk op de tweede en eerste plaats. Schiphol staat met gemiddeld 517,4 dagelijks vluchten op plek vijf in de septemberlijst.

Deze week werd ook bekend dat 6,2 procent van alle vluchten in Europa tussen januari en september naar en vanuit Istanbul heeft plaatsgevonden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 10-10-2018

Oct 10, 2018
Loading posts...