<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 21, 2022

Turkse luchtmacht voert ‘onmogelijke’ manoeuvre uit met F-16

Het demonstratieteam van de Turkse luchtmacht, SOLOTÜRK, heeft de straaljagerswereld opnieuw verrast. Terwijl jarenlang onder experts en piloten de vraag heerste of een F-16 ooit wel de zogeheten en levensgevaarlijke ‘Cobra-manoeuvre’ kon uitvoeren, kwam de aangename reactie uit Turkije.

De ervaren F-16-piloot Emre Mert (3.600 vlieguren) reageerde in een interview op de wereldprestatie: “De Cobra-manoeuvre houdt in dat men bij de laagst mogelijke snelheid en hoogte, de gevaarlijkste fase, de rechte vlucht weet te behouden. Daar hebben we jarenlang voor geoefend.”

SOLOTÜRK is met de stunt het eerste en enige team ter wereld die met een F-16 ‘de Cobra’ heeft verricht. “Onze luchtshows binnenshuis en in het buitenland laten de macht van de Turkse natie en de talenten van de Turkse piloten zien.”

De Cobra-actie wordt voortaan ook opgenomen in het luchtshowpakket bestaand uit 22 vliegmanoeuvres. Inmiddels vieren de Turken hun elfde jaar van hun internationaal bekende én erkende luchtshows.

De wereld heeft nog twee andere SOLOTÜRK-acties geleerd van de Turken, de SOLOTÜRK-start (opstijgen) en SOLOTÜRK-Tono. Beide termen zijn opgenomen in de wereldliteratuur, aldus Mert.

Piloot Murat Bakıcı benadrukt dat Turkse piloten zich onderscheiden van de rest. “De Turkse piloot viert zijn eerste bruiloft in de lucht met zijn straaljager. Onze eerste liefde is ons vliegtuig.”

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-05-2022

May 21, 2022
Loading posts...