<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 29, 2019

Turkse machines veroveren steeds meer marktsectoren

Bedrijven over de hele wereld en met name mondiale voedselfabrieken kiezen voor Turkse pers-, bottel-, vul-, verpakkings- en sluitmachines.

Hoewel Turkse producten meer kwaliteit bieden dan Chinese, zijn ze ook kostenefficiënter in vergelijking met Europese concurrenten. Turkse machineproducenten exporteren naar tientallen landen over de hele wereld.

Projectmanager Selçuk Kulaklı van Kulp Makine laat weten dat zijn bedrijf al 38 jaar machines produceert en gebruikt maakt van inheemse bronnen

“We exporteren onze vul-, etiketteer- en sluitmachines momenteel naar 53 landen, vooral naar Europa, Zuid-Amerika en de Golfstaten”, zegt hij in een interview. Volgens hem bieden machines van zijn bedrijf betere kwaliteit aan en zijn goedkoper dan machines van Europese landen.

“Daarom genieten we van een voordeel in de export. We exporteren momenteel 65 procent van onze totale productie”, onderstreept hij.

Persmachines

Oktay Nacar, algemeen manager van On Mart Makine, verklaart dat zijn bedrijf vul-, afdek- en persmachines naar 19 landen wereldwijd exporteert. “Vroeger domineerden buitenlandse merken de banketbakkerssector, nu hebben onze machines de leidende positie in deze sector.”

Ondanks economische tegenslagen in de afgelopen periode is “2018 en 2019 behoorlijk efficiënt geweest voor ons en we verwachten dat dat nog beter wordt in 2020”.

Ulaş Kaygusuz van Karayeller Makine zegt dat zijn bedrijf oliepersmachines exporteert naar 70 landen over de hele wereld.

“We produceren persmachines voor verschillende soorten fruit en noten, zoals hazelnoot, pistache of amandel. Turkije heeft een leidende positie in deze sector in de wereld”, benadrukt hij.

Turkse machines zijn van hoge kwaliteit en nog eens goedkoper dan hun equivalenten, aldus Kaygusuz.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 29-09-2019

Sep 29, 2019
Loading posts...