<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 21, 2015

Turkse man voorkomt bomaanslag met tankwagen

In de Turkse provincie Iğdır heeft een man een bomaanslag op een legerpost voorkomen.

Vier terroristen van de PKK kaapten een tankwagen die volgeladen was met vloeibaar gas (LNG). De terroristen wilden hiermee een aanslag plegen op Turkse veiligheidstroepen in de legerpost.

Bij de kaping van de tankwagen werd de bestuurder onder bedreiging van vuurwapens gedwongen om richting de legerpost te rijden.

Enkele honderden meters voor de legerpost trok de bestuurder aan de noodrem en sprong uit de tankwagen toen de terrorist met zijn bomvest bezig was en hierdoor even afgeleid was. De bestuurder rende richting de legerpost en schreeuwde dat er een bom in de vrachtwagen was. Hierop raakte de terrorist in paniek en sprong ook uit de tankwagen waarna hij instapte in een pick-up met de drie andere terroristen die hem gevolgd waren. Het bomvest dat de terrorist in de tankwagen achterliet werd daarna op afstand tot ontploffing gebracht.

web24fwerds

De bestuurder werd na de gebeurtenis als een held onthaald en deed zijn verhaal.

“Uit de auto die voor mij stopte stapten vier mannen uit met kalasjnikovs. Één daarvan stapte bij mij in de wagen en probeerde deze te besturen. Toen dit niet lukte moest ik het doen onder bedreiging. Toen we de legerpost naderden vertelde de terrorist mij dat ik daarheen moest rijden en begon het bomvest die hij droeg klaar te maken. Ik zei dat de remmen oververhit waren geraakt en begon langzamer te rijden en stuurde tegelijkertijd signalen met de lichten van de vrachtauto. Ik greep mijn kans toen ik zag dat de terrorist met zijn bomvest was afgeleid en sprong uit de wagen door op de noodrem te trappen. Ik rende weg en schreeuwde dat er een bom was. Een tankwagen vol gas is gevaarlijker dan een bom. Toen ik bij de legerpost aankwam brachten de terroristen het bomvest in de vrachtwagencabine tot ontploffing. De tank van de vrachtwagen bestaat uit een dubbele laag materiaal dat gelukkig zijn werk goed heeft gedaan tijdens de ontploffing. Als de tank zou ontploffen zou dit een gebied van 7 kilometer omvang verwoesten. Ik had 16 ton gas aan boord. De brandweer was snel ter plekke”, zei de bestuurder.

webr23efwdvs

De gouverneur van Iğdır bedankte de bestuurder voor zijn heldendaad. “Hij heeft een enorme ramp voorkomen. Naast onze legerpost bevindt zich een universiteit en een woonwijk. Een bom in combinatie met een tankwagen vol gas zou een ravage aanrichten. De bestuurder heeft zijn eigen leven op het spel gezet en zijn hoofd koel gehouden toen hij werd bedreigd met een vuurwapen. Mijn dank is groot voor zijn heldendaad”, aldus de gouverneur.

Inmiddels is er een militaire operatie gestart en wordt er gezocht naar de gewapende terroristen.

 

© Turksemedia.nl | AA – IĞDIR

Aug 21, 2015
Loading posts...