<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 06, 2016

Turkse marine doet grootste drugsvangst ooit op internationale wateren

De Turkse kustwacht heeft nabij de Libische haven Tobruk de grootste drugsvangst ooit op internationale wateren gedaan. Een schip dat voer onder de vlag van Bolivia werd onderschept na melding van smokkel.

Dat meldt het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het schip heeft volgens eerste meldingen meer dan 13 ton drugs aan boord. Het onderzoek is in volle gang. Het schip zal na voltooiing van de gerechtelijke procedure naar Turkse wateren worden gebracht.

web32qrfewadscx

Een marinevliegtuig gaf luchtsteun tijdens de operatie. De onderschepping van het schip vond plaats op grond van het Verdrag van de Verenigde Naties tegen de sluikhandel in verdovende middelen en psychotrope stoffen en is in samenwerking met de Boliviaanse regering uitgevoerd nadat goedkeuring is verkregen door de nodige autoriteiten.web13rfqedwscaxwefsdc

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat het om de eerste operatie ooit van Turkije op internationale wateren gaat. De onderschepping van meer dan 13 ton drugs in een keer maakt het de grootste drugsvangst ooit, melden de autoriteiten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jan 06, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...