<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 03, 2023

Turkse mediakunstenaar eerste gebruiker ’s werelds grootste LED-scherm in VS

De bekende Turkse mediakunstenaar Refik Anadol is de eerste artiest geworden die zijn kunstwerken tentoonstelt op de nieuwe bolvormige eventhal Sphere met daaromheen ’s werelds grootste LED-scherm in de VS.

Anadols digitale kunstwerk, Machine Hallucinations: Sphere, werd vrijdag tentoongesteld op het enorme LED-scherm in Las Vegas.

De Turkse artiest presenteert zijn kunst aan de buitenkant van Sphere en integreert mediakunst in de architectuur, waardoor levende architectonische werken ontstaan die voortdurend in wisselwerking staan met hun omgeving. Zijn projecten ontstaan mede door kunstmatige intelligentie (AI) waarmee abstracte en arcadische beelden worden gemaakt.

“Beste vrienden, ik ben erg enthousiast om aan te kondigen dat ik de eerste kunstenaar ben van het media-architectuurproject Sphere, dat over de meest uitgebreide technologische infrastructuur ter wereld beschikt”, reageerde hij op sociale media.

Sphere organiseert zijn openingsevenement pas op 29 september met een al uitverkocht concert van de Ierse rockband U2. Het kunstwerk van Anadol zal vier maanden op Sphere te zien zijn.

De nieuwe toeristentrekker van Las Vegas is gebouwd met een investering van 2,3 miljard dollar en kan 18.600 mensen samenbrengen.

Het bouwwerk, dat 111 meter hoog en 157 meter breed is, biedt kijkers animaties versierd met 1,2 miljoen LED-lampjes op zijn 580.000 vierkante meter volledig programmeerbaar gigantisch scherm.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-09-2023

Sep 03, 2023
Loading posts...