<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 08, 2022

Turkse megabrug gekozen tot beste brug van Europa

De megabrug 1915 Çanakkale in de gelijknamige Turkse provincie heeft de European Steel Bridge Award ontvangen. Het gigantische project is verkozen tot het beste van Europa in de categorie weg- en spoorbruggen.

De Turkse megabrug tussen Europa en Azië is bekroond door de European Structural Steel Association (ECCS), de koepelorganisatie van Europese staalbouwverenigingen. In de evaluaties van de selectiejury werd de 1915 Çanakkalebrug, ‘s werelds langste hangbrug, gedefinieerd als “een zusterstructuur van de Golden Gate Bridge in San Francisco en het nieuwe symbool van de regio”.

Ook heeft de Turkse megabrug met een tussenoverspanning van 2.023 meter de hoogste brugtorens ter wereld (334 meter) en is het door ECCS als een belangrijk voorbeeld genoemd van moderne mega-engineering.

“De 1915 Çanakkalebrug is bestand tegen sterke wind en aardbevingsrisico’s in de regio. Deze megatechnische constructie wordt ook zeer gewaardeerd op het gebied van architectuur”, reageerde een van de juryleden, het eerste vrouwelijke bestuurslid van ECCS.

“Het gebruik van hoogwaardig staal maakt de brug sterk en veilig. De brug is in een recordtijd van vier jaar voltooid. De 1915 Çanakkalebrug is een rijk voorbeeld van de moderne staalconstructies van vandaag.”

Grand opening

De Turkse megabrug werd op 18 maart dit jaar feestelijk in gebruik genomen. “Deze heldenregio verdient een wereldicoon.” (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-08-2022

Aug 08, 2022
Loading posts...