<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2023

Turkse megabrug verkozen tot beste brug ter wereld

De Turkse megabrug 1915-Çanakkale is door de Internationale Vereniging voor Brug- en Constructietechniek (IABSE) verkozen tot het beste snelweg- en brugproject.

Dat werd tijdens de IABSE 2023 Project and Technology Awards ceremonieel bekendgemaakt in Zürich.

Een juryteam van veertien experts beoordeelden meer dan veertig mondiale projecten uit vele landen, zoals China, Nieuw-Zeeland, Hongarije, Denemarken, Qatar, India en de Filippijnen. De Turkse megabrug kreeg de eerste plaats onder deelnemende projecten uit China, de Filippijnen en Botswana.

De 1915-Çanakkalebrug is de langste hangbrug ter wereld en wordt gezien als “een zusterstructuur van de Golden Gate Bridge in San Francisco en het nieuwe symbool van de regio”. Ook heeft de Turkse megabrug met een tussenoverspanning van 2.023 meter de hoogste brugtorens ter wereld (334 meter)

Prijzenregen

De prestigieuze brug in Turkije werd recent ook bekroond tot het beste technisch brugproject ter wereld door het tijdschrift Engineering News-Record (ENR), de toonaangevende publicatie van de technische wereld. De 1915-Çanakkalebrug heeft in tot nu toe in totaal 24 nationale en internationale prijzen gewonnen en is tevens gekroond als beste brug van Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-11-2023

Nov 11, 2023
Loading posts...