<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 24, 2017

Turkse megaluchthaven is kassa voor Turkish Airlines die nóg harder zal groeien

De topman van Turkish Airlines heeft tijdens een internationale mediaforum in Antalya laten weten dat het nieuwe Turkse megavliegveld de nationale luchtvaartmaatschappij van het land flink verder zal laten groeien.

“Als de nieuwe luchthaven van Istanbul af is [februari 2018], zal Turkish Airlines nog hogere niveaus bereiken”, zei CEO İlker Aycı. “Als we de derde luchthaven en de huidige groei van Turkish Airlines met elkaar combineren wordt het vliegveld een zeer waardevol transfercentrum.”

Turks megavliegveld is kassa voor Turkish Airlines die nóg harder zal groeien3

De Turkse bestuursvoorzitter benadrukte dat het megaproject “een ander (groei)verhaal” is, dat naast Istanbul ook de mondiale positie van Turkije positief zal beïnvloeden. “Het wordt ook een spectaculaire omgeving voor passagiers.”

Afrika

Turkish Airlines is zes keer op rij ‘beste luchtvaartmaatschappij van Europa gekozen’ door beoordelaar Skytrax. In Afrika doet Turkish Airlines het ook goed: “In Afrika is Turkish Airlines de nummer 1”, liet Aycı weten. “Dat hebben we in een korte tijd van 6-7 jaar bereikt. Hadden we zes jaar terug maar twaalf ambassades in Afrika, is dat nu meer dan veertig.”

Megavliegveld

De bouw van de grootste luchthaven ter wereld in Istanbul is al voor meer dan de helft voltooid. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 24-05-2017

May 24, 2017
Loading posts...