<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 11, 2016

Turkse megamoskee in Istanbul bijna af

De Çamlıca moskee in Istanbul zal op de allerheiligste nacht van de Islamitische vastenmaand Ramadan, op 1 juli tijdens de Lailat-ul-Qadr, zijn deuren openen.

Dat laat de voorzitter van de vereniging voor de bouw van moskeeën in Istanbul weten.

Het megacomplex heeft een overdekte ruimte van ruim 125.000 vierkante meter en biedt ruimte aan 37.500 mensen. Daarnaast is er ook een museum (11.000 m²), een kunstgalerie (3.500 m²), een conferentiezaal (3.500 m²) en een bibliotheek (3.000 m²) in de enorme moskee, waar 100 mensen zullen werken. Voor toeristen is er ook een uitkijkplatform met schermen waarop de gebeden en informatie over het geloof in het Engels zal worden getoond.

Turkse megamoskee in Istanbul bijna af (3)

De megamoskee heeft 6 minaretten van 107,1 en 90 meter hoog. Het aantal vertegenwoordigt de zes zuilen waarin een moslim moet geloven. De moskee heeft zijn naam te danken aan de heuvel waarop het staat: de hoogste berg van Istanbul in Üsküdar.

De bouw van de Çamlıca moskee, die overal vanuit Istanbul te zien is, was het idee van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Turkse megamoskee in Istanbul bijna af (4)

De moskee verwacht 10.000 mensen tijdens de waardevolle nacht (Kadir) en heeft een grootschalig Islamitisch programma op de agenda staan.

Turkse megamoskee in Istanbul bijna af (2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Jun 11, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...