<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 02, 2018

Turkse megastad vervangt alle taxi’s met luxe wagens: nieuwe kleuren

De bekende gele taxi’s in Turkije zullen stap voor stap grotendeels verdwijnen. Die zullen plaatsmaken voor nieuwere en luxere taxi’s in de kleuren turquoise en zwart. De Turkse taximarkt wacht binnen vijf jaar een grote transformatie.

Dat meldt de Turkse federatie van beroepschauffeurs (TŞOF) op basis van nieuwe reglementen.

Vanaf 31 mei moeten in de Turkse megastad Istanbul alle taxi’s die vervangen moeten worden of van eigenaar veranderen, minimaal van het autosegment D of luxere E en in een van de twee nieuwe kleuren zijn.

De taxi’s mogen maximaal vijf jaar oud worden. In 2022 zullen alle taxi’s in Istanbul vervangen zijn door betere en luxere auto’s.

In Istanbul rijden 18.000 taxi’s rond. Ruim 9.000 hiervan maakte gebruik van een aanbod van de Turkse regering waarbij ze geen bpm hoeven te betalen. Dat geldt ook bij dure auto’s.

Ook zijn strengere regels in werking getreden in de taximarkt voor meer kwaliteit en veiligheid. Misdragende taxichauffeurs worden voortaan uit het nationale systeem gezet, is gemeld.

“Wij kunnen met trots medeleden dat we een nieuw taxisysteem krijgen dat Europa niet eens kent”, aldus TŞOF-bestuurslid Halit Yılmaz.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 02-06-2018

Jun 02, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...