<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 02, 2019

Turkse minister bezoekt Nederland, KNVB onder de indruk

De Turkse sportminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu heeft tijdens zijn tweedaags bezoek aan Nederland vergaderingen gehouden met zijn Nederlandse collega Bruno Bruins en de KNVB. Centraal stonden sportagendapunten tussen Turkije en Nederland en nieuwe samenwerkingen.

Beide landen zijn het principieel met elkaar eens geworden over uitwisseling van ervaringen op het gebied van bestuur in de sport, faciliteiten, duurzaamheid van complexen, invalidensport en diverse andere sportzaken.

KNVB-voorzitter Michael van Praag liet tijdens een andere vergadering weten onder de indruk te zijn van de ambiance die Turkse sportfans creëren en dat het Turkse e-ticketsysteem Passolig een goed voorbeeld is in de sector. De Turkse minister nodigde daarop Van Praag uit voor een voetbalwedstrijd in Turkije.

Ook zijn na het gesprek cadeaus uitgewisseld tussen minister Kasapoğlu en de KNVB-voorzitter. De Turkse eigenaar van eredivisieclub Fortuna Sittard, Işıtan Gün, overhandigde de Turkse minister een tenue van zijn voetbalclub.

“We hebben gedachtes uitgewisseld over sportzaken, toekomst van voetbal en andere trends”, aldus de Turkse minister, die ook bijeenkwam met Turkse sporters en sportvertegenwoordigers in Nederland. Ook ging hij langs Johan Cruijff Arena, die gerenoveerd wordt door een groot Turks bouwbedrijf. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AMSTERDAM – DEN HAAG | Gepubliceerd: 02-02-2019

Feb 02, 2019
Loading posts...