<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 18, 2021

Turkse minister boort Duitse collega de grond in om Mesut Özil

De Duitse buitenlandminister Heiko Maas heeft maandag een verbale klap geïncasseerd van en in Turkije. Tijdens een gezamenlijke persconferentie in Ankara met zijn Turkse tegenhanger Mevlüt Çavuşoğlu werd Maas eraan herinnerd wat Duitsland sterspeler Mesut Özil heeft aangedaan.

“Heiko, ‘hopelijk’ maken jullie nu geen bezwaar dat Mesut onze president [Erdoğan] ontmoet”, sneerde de Turkse minister. “Hopelijk zorgt dat niet voor problemen”, vuurde Çavuşoğlu opnieuw.

“Voetbal is een belangrijk middel voor vriendschap. De bondscoach van Duitsland [Löw] is iemand die zich bij Fenerbahçe heeft ontwikkeld”, zei Çavuşoğlu. “Nu draagt hij bij aan Duitsland. Mesut zal nu het omgekeerde doen.”

De Duitse buitenlandminister wenste Özil, die zijn loopbaan voortaan voortzet bij de Turkse topclub Fenerbahçe, “veel succes”.

De Turks-Duitse sterspeler is systematisch weggepest uit Europa nadat hij in 2018 in Londen op de foto ging met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Daar droegen roekeloze media ook aan bij.

Paar maanden later betuigde de voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), Reinhard Grindel, spijt omdat hij de foto van Özil met Erdoğan heeft bekritiseerd. Dat zorgde namelijk ervoor dat Özil doelwit werd van racisten, met name uit extreemrechtse hoek, en zijn loyaliteit werd ondervraagd.

Doelpunt

Özil stopte kort na de aanvallen van radicale racisten als Duits international, een zet die een grote impact had op het nationale elftal van Duitsland. Turkije reageerde dat Özil met het besluit zijn mooiste doelpunt heeft gemaakt tegen het fascisme in Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-01-2021

Jan 18, 2021
Loading posts...