<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 12, 2019

Turkse minister boort Franse parlementariër zwaar de grond in

De Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu heeft stevig uitgehaald naar een vrouwelijke Franse parlementariër die Turkije betichtte van het plegen van genocide op Armeniërs. Dat gebeurde tijdens een NAVO-bijeenkomst in Antalya. Volgens de Turken wilde ze “de boel provoceren”.

“Frankrijk is gewend om de baas te spelen, andere landen te bekritiseren en hen te vernederen. Frankrijk is gewend om zomaar besluiten te nemen”, haalde Çavuşoğlu uit naar de Franse parlementariër Sonia Krimi van de partij van de Franse president Emmanuel Macron. Volgens haar “zien veel landen de PKK niet eens als terroristische organisatie”.

“Hoe zit het met de besluiten van het Franse constitutioneel hof die haaks staan tegenover de besluiten van Macron [aangaande de Armeense kwestie uit 1915]. En dan hebben jullie het over democratie en vrije meningsuiting en mag ik volgens jullie er niets over zeggen. Welke geringe informatie heeft Macron daarvoor gebruikt? Hebben jullie wel gelezen wat de VN hierover zegt? Frankrijk is het laatste land dat Turkije de geschiedenisles mag voorlezen gezien de Franse daden in Algerije en Rwanda. Dat zijn we allemaal niet vergeten. Frankrijk moet naar zijn eigen donkere geschiedenis kijken”, sprak de Turkse minister. Krimi besloot daarop de zaal te verlaten.

Çavuşoğlu haalde verder nog eens uit door te zeggen dat Frankrijk op arrogante wijze alle landen van bovenaf mag blijven bekijken. “En Turkije zal dan telkens jullie weer op jullie nummer zetten. En dan reageren jullie zogenaamd ‘gechoqueerd’ als we jullie met de waarheid confronteren. Het oude Turkije is er niet meer.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 12-04-2019

Apr 12, 2019
Loading posts...