<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 03, 2016

Turkse minister corrigeert Oostenrijkse collega: ‘Vrijheid van meningsuiting, vriend’

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken en Integratie, Sebastian Kurz, heeft een onverwachte uithaal gekregen van zijn Turkse collega Mevlüt Çavuşoğlu.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zei in een interview tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung dat Turkije afspraken heeft gemaakt met de Europese Unie over de vluchtelingenkwestie. “De terugname van vluchtelingen werkt, maar hiertegenover staat wel visumvrij reizen. Als dit niet gebeurt, zijn we genoodzaakt de vluchtelingendeal op te zeggen. Het hoort bij de deal. Dit is geen dreigement”, zei Çavuşoğlu.

De Oostenrijkse politicus reageerde hierop via Twitter en gaf aan ‘het ultimatum’ van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken niet te accepteren. “Ik retourneer het ultimatum van Çavuşoğlu. De EU moet niet afhankelijk zijn en moet zijn eigen grenzen bewaken”, schreef Kurz.

De Turkse minister besloot hierop te reageren en heeft de Oostenrijkse minister gecorrigeerd. “Das is nicht Utimatom Sebastian”, schreef Çavuşoğlu via hetzelfde platform in eenvoudige taal voor Kurz. “Dat was mijn mening. Vrijheid van meningsuiting, vriend”, antwoordde Çavuşoğlu.

Turkse minister corrigeert Oostenrijkse collega ‘Vrijheid van meningsuiting, vriend’

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Aug 03, 2016
Loading posts...