<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 06, 2019

Turkse minister doelwit Saudische internettrollen

Saudische internettrollen op sociale media hebben de Turkse minister van Binnenlandse Zaken als doelwit aangemerkt door zijn opmerkingen tegen terrorisme te verdraaien. De trollen proberen daarmee de Saudische moord op journalist Jamal Khashoggi aan Turkije te wijten, laten deskundigen weten.

De trollen deelden massaal een video met als titel “Minister van Binnenlandse Zaken Soylu bedreigt iedereen die Turkije en de toeristen bekritiseert”, ondertiteld in het Arabisch. Door berichten met valse inhoud op hun sociale media-accounts te delen, probeerden het trollenleger de perceptie op te wekken dat de Turkse minister een anti-Arabier is en Khashoggi daarom is vermoord.

De uitspraken van Soylu waren echter gericht op terreurgroep FETO en PKK-terroristen. De Saudische trollen voegden valse citaten toe aan de daadwerkelijke uitingen van Soylu, zoals: “Denk niet dat we het hierbij laten. Degenen die zich in het buitenland tegen Turkije verzetten [als een terrorist] en vervolgens vakanties in de mediterrane steden en Antalya plannen, zullen bij aankomst [zeker] worden gearresteerd. Op de luchthavens zijn door de politie dossiers tegen hen opgesteld.”

Feitelijke opmerkingen van Soylu

De eigenlijke redevoering ging over de strijd van Turkije tegen terreur en over problemen waarmee grote staten worden geconfronteerd.

“Wij, het viertal, Buitenlandse Zaken, Justitie, Binnenlandse Zaken en Inlichtingendienst, zijn ook bezig met grootschalige operaties in het buitenland. Niet alleen tegen FETO, maar ook tegen PKK”, zei Soylu in zijn toespraak.

“Laat die PKK-leden maar vanuit het buitenland naar Turkije komen. We arresteren hen nu op de luchthavens. Het is niet alsof Turkije zich nergens bewust van is. Eerst ga je je daar [buitenland] terroristisch gedragen tegen Turkije en dan ga je op vakantie naar Antalya. Dat gaat niet meer gebeuren.”

“Onze vrienden bereiden een reeks bestanden voor van diegenen die buiten Turkije vijandig handelen”, zei hij.

“PKK zal alsnog een nieuwe manier proberen te vinden. Elke terreurorganisatie is zo. Terroristische organisaties vormen een plaag. Maar met de toestemming van Allah, zullen we ze geen enkele kans geven”, aldus de Turkse minister, die onder veel Turken erg geliefd is vanwege zijn daadkrachtige en doeltreffende strijd tegen terreurgroepen en drugshandelaren. Hij wordt vaker “de man” genoemd, ook omdat hij zich niet schroomt om verbale klappen uit te delen aan ‘de politieke partij’ in het Turkse parlement die diepe banden zou hebben met terreurgroep PKK.

Khashoggi

Khashoggi, een prominente journalist verbonden aan The Washington Post, werd vorige herfst gedood in de Saudische ambassade in Istanbul. Riyadh ontkende aanvankelijk elke rol in de moord, maar heeft sindsdien geprobeerd om zijn dood de schuld te geven van een mislukte operatie uitgevoerd door “malafide agenten”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-03-2019

Mar 06, 2019
Loading posts...