<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 05, 2017

Turkse minister: Europa loopt nu ver achter Turkije

Als het aan de Turkse minister van Volksgezondheid ligt, heeft Turkije Europa ver achter zich gelaten op het gebied van moderne ziekenhuizen.

“Wij hebben vandaag het prachtigste ziekenhuis van Europa in gebruik genomen”, sprak minister Recep Akdağ tijdens de opening van het modernste staatsziekenhuis van Europa in Mersin. “Ik wil niet pretentieus klinken, maar dat is de waarheid.”

De Turkse minister gaf ook aan wat het nieuwe Turkije te wachten staat, nu het een voor een alle megaprojecten voltooit en alle ziekenhuizen in het land wil moderniseren voor 2021. “Met de wil van Allah hebben we in 2020 ziekenhuizen waarbij elke patiënt een eigen kamer en bed heeft. Tot 2021 zullen alle ziekenhuizen in Turkije gemoderniseerd zijn. Europa loopt op dit gebied ver achter Turkije.”

Nieuw tijdperk

Turkije is flink nieuwe, moderne en grote staatsziekenhuizencomplexen aan het bouwen in diverse Turkse steden. Zo krijgen Turkse steden binnenkort nog 28 ‘vijfsterren’ ziekenhuizen. “We schroeven onze capaciteit op met 41.000 bedden”, aldus Akdağ.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan spreekt van een nieuw tijdperk. “Bovendien is de gezondheidszorg in Turkije vele male beter dan die in Europa, Verenigde Staten en andere landen.” (LEES meer)

Turkije bouwt ook het grootste ziekenhuis van Europa in Ankara-Bilkent, waarvan de bouw bijna is afgerond. Daarmee wil het land een van de belangrijkste gezondheidscentra ter wereld worden. “Wij willen hiermee een grote bijdrage leveren aan de medische wereld. Wellicht kan Turkije over een paar jaar zeggen dat zij een nieuwe medicijn hebben ontwikkeld tegen diabetes of kanker”, aldus de vorige minister van Volksgezondheid, Mehmet Müezzinoğlu (nu minister van Arbeid en Sociale Zekerheid).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MERSIN | Gepubliceerd: 05-02-2017

Feb 05, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...