<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 03, 2017

Turkse minister: Ik ga toch naar Duitsland

De Duitse censuur op Turkse bewindslieden weerhoudt de minister van Economische Zaken Nihat Zeybekçi ervan niet om zondag alsnog een bezoek te brengen aan Duitsland.

“Ze annuleren onze bijeenkomsten en staan ons niet toe bij elkaar te komen [met Duitse Turken]. Dan gaan we maar langs elke deur en theehuis. Wij zullen alsnog bij elkaar komen met landgenoten in Duitsland”, sprak Zeybekçi vrijdag in Denizli tijdens het startsein voor de bouw van zestien watercentrales.

De Turkse minister weet waarom dit allemaal gebeurt. “Natuurlijk is de reden [voor verbod] anders. Wij bouwen het grootste vliegveld ter wereld. Als je Istanbul het centrum maakt van de luchtvaart in Afrika, Europa en Azië en sommige landen hierdoor hun centrale [machts]positie [Frankfurt Main] verliezen, zul je natuurlijk met dit soort zaken te maken krijgen. Hoge bomen vangen veel wind”, vertelde Zeybekçi.

Referendum

De Turkse minister sprak ook over het referendum, nu het gehalte van desinformatie en negatieve perceptie, zoals verwacht en met name in het Westen, toeneemt.

“Dit heeft niets te maken met Erdoğan. De Turken zullen voor hun eigen toekomst en onafhankelijkheid kiezen. Na 16 april kunnen sommigen Turkije niet meer uitbuiten [vandaar dat ze gek worden]. Deze wijziging is niet voor Erdoğan, dit is voor elke Turk. Dit heeft niets te maken met politiek, noch met de wensen van een partij. Het gaat om een onafhankelijkheidsoorlog. Sommigen zullen Turkije niet meer de afgrond in kunnen duwen middels crises. Wat heeft dit met Erdoğan te maken? Moge Allah hem lang laten leven, maar hij blijft een sterveling. Dit nieuwe systeem is voor het volk. Wie na de verkiezingen 51 procent van de stemmen krijgt, zal aan de macht zijn”, aldus Zeybekçi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DENIZLI | Gepubliceerd: 03-03-2017

Mar 03, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...