<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
May 18, 2017

Turkse minister geeft Duitsland stevige veeg uit de pan

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft donderdag zeer stevig gereageerd op de Duitse ‘dreiging’ van terugtrekking van 250 Duitse soldaten uit vliegbasis Incirlik in Turkije. De Duitsers mochten de vliegbasis niet in van de Turken omdat het moment van bezoek ‘niet geschikt’ was.

“Als ze weg willen, zijn ze vrij om te vertrekken”, reageerde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu op de Turkse zender NTV. “We gaan ze niet smeken te blijven. Ze wilden komen, we hebben ze geholpen. Als ze weg willen, zeggen we dag.”

De Turkse minister somde in zijn uithaal ook op wat Duitsland recent heeft gedaan tegen Turkije. “Jouw inlichtingendienst en politie gaan de hotelboeking van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken annuleren. Jullie gaan onze ministers en parlementariërs weren. En dan ga je zeggen dat je Turkije altijd kan binnentreden wanneer je wil en niemand jullie hierin kan tegenhouden. En als dat gebeurt, zeggen jullie chantage”, sprak Çavuşoğlu die ook erop wees dat zijn Duitse collega-minister anders praat naast hem en weer anders praat voor de pers.

De Turkse minister had ook een boodschap aan Duitsland. “De tijd van ‘ik doe wat ik wil tegen Turkije’ is voorbij. Wij buigen niet voor jullie dubbele maat. Benader Turkije als een bondgenoot, niet als een (zogenaamde) baas. Wat heeft Turkije jullie aangedaan dat jullie de vijandschap tegen Erdogan naar voren schuiven? Zoiets bestaat niet in de diplomatie. Basisregel: wederzijdse handelingen. Doe je wat, krijg je hetzelfde terug. Als Duitsland ons een stapje goed benadert, benaderen wij hun twee stappen beter terug”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-05-2017

May 18, 2017
 • TazDevilGamer

  Ik zou zeggen, laat ze maar terugkeren naar Duitsland.

 • Tamer Aslantas

  Hadi güle güle!

 • Ozturk

  Inderdaad, als de Duitsers zich niet aan internationale gedragsregels willen houden, zoals het ingaan op wederzijdse uitleverzoeken van misdadigers (coupplegers) in plaats van hen politiek asiel te verlenen en het fatsoenlijk faciliteren van vergaderingen en bijeenkomsten van bevriende (Turkse) regeringen ipv hen te verbieden te spreken, dan zouden wij willen zeggen ‘pleur op’.
  Of zoals burgemeester Aboutaleb het zou zeggen ‘rot toch op!’.
  Of zoals het gemiddelde Tokkie-volk het op een gemiddeld rechts-extremistisch forum zou zeggen: ‘Tyf lekker op naar je eigen fantastische land’.

  Wij zeggen:
  ‘Adieu, mein kleiner Gardeoffizier,
  adieu, adieu und vergiss mich nicht. Und vergiss mich nicht!’

Loading posts...