<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 25, 2017

Turkse minister geeft Italiaanse journalist harde les in Rome

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu is het intussen gewend: vragen van buitenlandse journalisten over arrestaties van personen in Turkije. Dit keer kreeg hij de vraag woensdag in Rome, over de hongerstaking van de twee ontslagen en gearresteerde academici Nuriye Gülmen en Semih Özakça.

“Die hongerstaker waar jij het over hebt, is lid van terreurgroep DHKP-C”, reageerde Çavuşoğlu op de vraag van een Italiaanse journalist. “DHKP-C blijft samen met de PKK doorgaan met terreuractiviteiten. Wie een terreurbeweging steunt, moet daar de consequenties van aanvaarden. Dit heeft niets te maken met de vrijheid van meningsuiting.”

De Turkse minister legde naast zijn Italiaanse collega-minister Angelino Alfano ook ook uit wie terreurgroep DHKP-C is: “Een marxistische en communistische terroristische organisatie, die in lijn is met de PKK. Zij vielen 3,5 jaar geleden de Amerikaanse ambassade [in Ankara] aan.”

Çavuşoğlu benadrukte dat het “daardoor niet juist is om die personen als onschuldig te zien”.

“Wij hebben niets te verbergen. De democratische hervormingen zijn tijdens onze regeerperiode doorgevoerd. Diezelfde regering heeft in vijftien jaar voor een stille revolutie gezorgd in Turkije. Dat hebben Recep Tayyip Erdoğan en zijn vrienden gedaan”, lichte Çavuşoğlu toe.

Turkse minister geeft Italiaanse journalist harde les in Rome2

“Nu zal er weer verandering en verdere ontwikkeling komen. Maar we moeten de strijd tegen terreur en vrije meningsuiting van elkaar scheiden. Wij zijn hier oprecht in en zullen deze stappen blijven nemen”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROME | Gepubliceerd: 25-05-2017

May 25, 2017
Loading posts...