<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 11, 2017

Turkse minister haalt uit naar Rutte en onthult lijst-schandaal Nederland

De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) heeft zaterdagavond laten weten dat Nederland Turkije sinds vrijdag aan het bedreigen is. Zijn uiting staat haaks op de Nederlandse berichtgevingen, die stellen dat ‘Turkije aan het chanteren was’ of ‘de Turken zich niet aan de regels hebben gehouden’, als reactie op de Nederlandse weerpraktijken van Turkse ministers.

Çavuşoğlu vertelde dat Nederland hem vroeg naar Den Haag te komen en hij dit als een verzoeningsmoment heeft gezien. De Turkse bewindsman ging akkoord. “Maar ze werden daarna vreselijk brutaal: ze vroegen om een lijst van alle participanten die de bijeenkomst in Den Haag zouden bijwonen. Dit doet alleen een fascistische regering”, zei Çavuşoğlu.

De Turkse minister benadrukte dat Turkije geen problemen heeft met Nederlanders. “Maar de regering. Die zullen hun verdiende loon krijgen.”

Rutte

Çavuşoğlu haalde ook flink uit naar premier Mark Rutte, die aangaf dat de Turkse minister naar Nederland mag komen om langs musea te gaan en tulpen te bekijken. “Die uiting is wel erg laag en goedkoop [zielig] voor een premier. Die tulpen kwamen uit het Ottomaanse rijk. Mocht hij nieuwe tulpen nodig hebben, sturen we hun wel nieuwe, zodat ze zich (als een man) gedragen.”

Nederlandse steun

“Ik heb veel steunberichten gekregen van Nederlanders die aangeven dat ze het niet eens zijn met hun racistische en fascistische regering. Wij hebben een 405-jarige vriendschap met het Nederlandse volk. De sancties zullen worden gericht op hun bestuur, die de verboden heeft opgelegd”, zei Çavuşoğlu.

Turkse steun

De Turkse minister liet ook weten dat de huidige Nederlandse regering om hulp heeft gevraagd aan Turkije na de flinke blunder van vicepremier Asscher, die heeft gesproken op basis van een flutonderzoek dat Turkse Nederlanders sympathie tonen voor terreurgroep Daesh (IS). Destijds zou de huidige regering bijna vallen. “Ze vroegen om steun: wij hebben ze gesteund zodat hun kabinet niet zou vallen. We hebben de boel [ondanks hun blunder] verzacht. Maar kijk wat de huidige regering nu doet”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-03-2017

Mar 11, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...