<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 10, 2019

Turkse minister in Utrecht: meer Nederlanders naar Turkije

Het aantal Nederlandse vakantiegangers naar Turkije is vorig jaar met 33 procent toegenomen. Uit officiële rapporten blijkt dat Turkije op dit moment de nummer één vakantiebestemming is in Nederland.

Dat liet de Turkse minister van Toerisme en Cultuur Mehmet Nuri Ersoy in Utrecht weten, waar hij woensdag de Vakantiebeurs tijdens de vakdag bezocht.

De versterkende banden tussen Turkije en Nederland hebben direct effect op het zogeheten passagiersverkeer vanuit Nederland naar Turkije, zei de Turkse minister, die naast een grote Turkse delegatie is vergezeld door de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen. “Gezien de huidige reserveringen, is dit jaar ook sprake van een stijging van rond de 30 procent”, zei de Turkse minister. Vorig jaar hebben ruim een miljoen Nederlanders Turkije bezocht.

Turkije wordt op de Vakantiebeurs vertegenwoordigd op een beursoppervlakte van 650 vierkante meter en is daarmee de grootste deelnemer.

De burgervader van Utrecht riep bezoekers op ook een kijkje te nemen bij de Turkse stands. “Geniet van de wereldberoemde Turkse koffie, mooie stranden, de geschiedenis en cultuur van Turkije. De Turkse gastvrijheid is iets wat ik persoonlijk heel goed ken”, aldus Van Zanten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – UTRECHT | Gepubliceerd: 10-01-2019

Jan 10, 2019
Loading posts...