<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2018

Turkse minister naar getroffen Indonesië, deelt persoonlijk hulp uit

De Turkse minister van Financiën, Berat Albayrak, is tijdens zijn bezoek aan Indonesië voor een G20-vergadering langsgegaan bij Turkse hulpdiensten in Palu, de hoofdstad van de Indonesische provincie Midden-Celebes. Daar werd de Turkse minister geïnformeerd over de huidige situatie in de na zware aardbevingen en een tsunami verwoeste regio. Daarbij kwamen meer dan 2.000 mensen om en wachten nu velen op hulp.

Albayrak deelde persoonlijk Turkse hulpgoederen uit aan de getroffen bevolking. “We hebben onze medelijden betuigd aan ons broedervolk. Er is sprake van een emotionele band tussen Turkije en Indonesië. Beide landen bidden altijd voor elkaar. De opbouw van Indonesië zal sterk zijn”, verklaarde Albayrak, tevens de schoonzoon van president Erdoğan.

Turkije zal Indonesië maximaal steunen tot zover mogelijk is, liet de Turkse minister weten. Albayrak is de eerste buitenlandse ministeriële gast van Indonesië na de ramp.

Turkse noodteams zijn als eerste op de wereld naar plaats delict afgereisd. De Turkse staatsorganisatie voor rampenbestrijding AFAD is ook ter plekke.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PALU | Gepubliceerd: 10-10-2018

Oct 10, 2018
Loading posts...