<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 10, 2017

Turkse minister neemt juridische stappen tegen Nederland

De Turkse minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya die medio maart door Nederland op een schandalige wijze is behandeld en na weigering van toegang tot het Turkse consulaat het land is uitgestuurd, gaat juridische stappen nemen tegen Nederland.

Dat zei ze maandagavond in Istanbul tijdens een bijeenkomst met studenten. Ze kreeg de vraag hoe de betrekkingen tussen Turkije en Nederland op dit moment zijn.

“De zaak wordt op diplomatiek niveau gevolgd. Ik doe inmiddels wat juridisch nodig is. Ik neem juridische stappen tegen Nederland, voor wat er die avond [in Rotterdam] is gebeurd”, antwoordde Kaya.

De Turkse minister benadrukte ook dat er een flinke dubbele maat heerst in Europa. “Ze drijven steeds verder weg van hun eigen waarden. Na de Brexit en de economische situatie in de Europese Unie, zijn ze in een fase beland waar ze uit elkaar kunnen vallen”, aldus Kaya.

De Turkse minister gaf eerder ook aan de Nederlandse actie op elk niveau te gaan vertellen en maakte dat als eerste waar tijdens haar toespraak bij de Verenigde Naties in New York.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-04-2017

Apr 10, 2017
Loading posts...