<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 12, 2019

Turkse minister opent consulaat in Amsterdam

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Nederland het Turkse consulaatsgebouw aan het Museumplein in Amsterdam geopend.

De ceremonie is donderdag bijgewoond door Turks-Nederlandse voorzitters van unies en verenigingen. Ook aanschouwde protocoldirecteur Thijs van der Plas van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken de Turkse opening.

Çavuşoğlu benadrukte in zijn toespraak dat beide landen zich op de positieve agenda zijn gaan focussen. “Dit consulaat dient niet alleen als een thuis voor Turken, maar ook van al onze Nederlandse vrienden. De Turkse samenleving in Nederland ziet en voelt Turkije als een moederland en Nederland als een soort vaderland. Dit is integratie.”

De Turkse ambassadeur in Den Haag, Şaban Dişli, zei in zijn speech dat Turkije en Nederland diepgewortelde relaties en handelsbetrekkingen kennen.

Na de opening kwam de Turkse buitenlandminister bijeen met Turkse Nederlanders. Naast het consulaat in Amsterdam, heeft Turkije ook staatsvertegenwoordiging in Rotterdam en Deventer en een ambassade in Den Haag.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AMSTERDAM | Gepubliceerd: 12-04-2019

Apr 12, 2019
Loading posts...