<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 14, 2021

Turkse minister: ‘Spuug in mijn gezicht als we hem niet pakken en (…)’

De Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu heeft zeer woedend gereageerd op de executie van 13 Turkse burgers door terreurgroep PKK in een grot in Noord-Irak. Inmiddels zijn de daders, meer dan 45, tijdens de antiterreurmissie Klauw-Adelaar (2) uitgeschakeld. Twee militanten zijn levend gevangen en verklaarden dat de Turken kort voor het begin van de operatie zijn omgebracht.

“Dertien van onze zes jaar geleden ontvoerde zonen [militairen en agenten] zijn op verachtelijke en verraderlijke wijze vermoord. Desondanks proberen sommige vuile mensen de PKK op te hemelen. Deze eerloze mensen spreken dezelfde taal en verspreiden hun leugens”, schreef de geliefde Turkse minister op sociale media.

Inmiddels is al wraak genomen. “We zullen daarmee doorgaan. Het Turkse volk en alle martelaren mogen in mijn gezicht spugen als we [PKK-leider] Murat Karayılan niet te pakken krijgen en hem in duizend stukjes ‘verdelen’ [uitschakelen]”, vervolgde hij.

Tijdens de missie zijn veel wapens en munitie van terroristen in beslag genomen in de grot in het Noord-Iraakse Gara, aldus het Turkse ministerie van Defensie, dat de PKK ook de vijand van de mensheid noemde. De wapens waren voornamelijk van Amerikaanse en Russische makelij.

MHP

MHP-leider Devlet Bahçeli reageerde dat het einde van de PKK in zicht is. “Niets zal vanaf nu hetzelfde zijn. Niemand kan zich meer verschuilen en de boel misleiden met woordspelletjes [HDP]. Wie de executies goedpraat, hoort bij hen. Kies je kant.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-02-2021

 

Feb 14, 2021
Loading posts...