<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 12, 2019

Turkse minister vanuit Marokko: Moslimlanden, stop met ruziën

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken vraagt moslimlanden onderlinge geschillen te overwinnen, zodat de Islamitische wereld beter kan samenwerken.

“We moeten bilaterale geschillen overwinnen, zodat ze geen obstakel vormen om de doelen van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) te bereiken”, sprak de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu naast zijn Marokkaanse collega Nasser Bourita tijdens de vijftigste verjaardag van de OIS in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.

De Turkse minister benadrukte dat een hervorming van OIS noodzakelijk is en dat alle moslims moeten samenwerken om dat te bereiken.

Aan het jubileumfeest namen deel topfunctionarissen en vertegenwoordigers van de Islamitische trojka (driemanschap) van Turkije, Saudi-Arabië en Gambia en de ministeriële trojka van Bangladesh, de Verenigde Arabische Emiraten en Niger, samen met vertegenwoordigers van verschillende Islamitische landen en organisaties.

De OIC werd opgericht op 25 september 1969 in Marokko als reactie op een aanval op de historische Al-Aqsa-moskee in Al-Quds. De moslimunie, met het hoofdkantoor in het Saudische Jeddah, heeft momenteel 57 lidstaten.

Çavuşoğlu kwam later op de dag ook bijeen de Marokkaanse premier Saadeddine El Othmani.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RABAT | Gepubliceerd: 12-12-2019

Dec 12, 2019
Loading posts...