<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 18, 2020

Turkse minister waarschuwt voor voedselverspilling

Turkije verspilt jaarlijks 19 miljoen ton voedsel. Dat is een vijfde van de voedselproductie van het land, zei de Turkse minister van Landbouw vrijdag.

“Als de voedselverspilling in ons land met slechts 2 procent wordt verminderd, kunnen we ongeveer 360.000 gezinnen een jaar lang voorzien van hun levensbehoeften” sprak minister Bekir Pakdemirli tijdens een online bijeenkomst in verband met de Wereldvoedseldag.

De coronapandemie heeft aangetoond hoe cruciaal voedselproductie en voorraden zijn, merkte Pakdemirli op. Daardoor heeft Turkije in deze periode innovatieve stappen gezet op landbouwgebied, zoals een digitaal landbouwplatform, slimme landbouwimplementaties, de GenBank en zaadprojecten.

De Turkse minister benadrukte dat Turkije jaarlijks 4,5 miljoen vluchtelingen en 40 miljoen toeristen voedt naast zijn eigen bevolking. “Een belangrijke verantwoordelijkheid.”

Wereld

De hongersnood in de wereld neemt sinds 2014 steeds verder toe en obesitas vormt een groter probleem, is duidelijk gemaakt tijdens de vergadering. Zo’n 2 miljard mensen in de wereld kampen met een tekort aan veilig en voedzaam eten.

Het is nodig dat de productie- en consumptiemethoden van voedsel wordt veranderd, is benadrukt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-10-2020

Oct 18, 2020
Loading posts...