<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 09, 2017

Turkse moskee brengt Nederlanders bijeen tijdens open dag (exclusieve foto’s)

Een open dag in een moskee in Schiedam heeft voor positieve reacties gezorgd bij Nederlanders met verschillende geloofsovertuigingen. Bezoekers kregen naast een rondleiding door het gebedshuis van moslims ook met activiteiten te maken. Doel: wegnemen van vooroordelen over moslims.

De bekeerde mede-organisator Jeffrey Xavier heeft in een interview laten weten dat de open dag ook een informatiedag is voor degenen met vragen over de Islam of activiteiten van een moskee. “We kregen te maken met een grote belangstelling en positieve reacties van mensen met een ander geloof.”

Open dag moskee brengt Nederlanders bijeen1

Xavier benadrukte dat omwonenden en nieuwsgierigen hebben laten weten altijd al een moskee te willen bezoeken, maar niet wisten hoe ze deze stap moesten gaan zetten. “Daarom zijn we tevreden om hun zo’n mogelijkheid te bieden.”

Een van de gasten, Chris Verheij, was erg blij met zijn moskeebezoek. “Tien jaar geleden was ik aanwezig bij de opening van deze moskee. Ik ben blij om nu te zien wie mijn buren zijn. Het meest wat me raakte was de binnenkant [gebedsruimte] van de moskee. Ik voelde me daar klein én groot.”

Open dag moskee brengt Nederlanders bijeen8 Open dag moskee brengt Nederlanders bijeen2 Open dag moskee brengt Nederlanders bijeen4 Open dag moskee brengt Nederlanders bijeen3 Open dag moskee brengt Nederlanders bijeen5 Open dag moskee brengt Nederlanders bijeen7 Open dag moskee brengt Nederlanders bijeen6

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SCHIEDAM | Gepubliceerd: 09-05-2017

May 09, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...