<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 31, 2017

Turkse Nederlanders bezoeken bejaardentehuizen, eenzame senioren helemaal blij

Nederlandse senioren kunnen niet wachten totdat moslimvrijwilligers weer langskomen voor hun wekelijkse steun. Dat laten de ouderen in interviews weten.

Met name moslims van Turks-Nederlandse afkomst bezoeken wekelijks weeshuizen door heel Nederland. “Als het weer meezit, doen we ook samen de boodschappen en diverse culture activiteiten”, laten de vrijwilligers weten. Onder de vrijwilligers bevinden zich ook vluchtelingen uit verschillende landen.

De Nederlandse ouderen krijgen speciale aandacht. “Ik vind het heel leuk dat ze me bezoeken. Dit betekent heel veel voor me. Ik kijk er naar uit wanneer het weer dinsdag is en ze langskomen”, zegt de 91-jarige Rie van der Vegte van het verzorgingshuis Robijnhof in Leiden.

De bezoeken worden georganiseerd door de stichtingen Omalief en Islam Color. Omalief-voorzitter Mustafa Kuş vertelt dat Nederlandse bejaarden vaak eenzame mensen zijn. “We benaderen deze mensen en nemen het voor hun op: we laten onze liefde zien, iets wat van onze cultuur en geloof komt. Een oude oma wilde niet meer leven, totdat ze ons heeft ontmoet. Ze gaf daarna aan weer door te gaan willen met haar leven.”

Omalief heeft twee koninklijke onderscheidingen en meerdere prijzen ontvangen voor hun vrijwilligerswerk, laat Kuş weten.

Korhan Tuncavan van Islam Color verklaart dat vooral demente ouderen de terugkomende vrijwilligers weer herkennen. “Het maakt ons blij om hun vrolijk te zien. Het geeft me een zeer goed gevoel om nuttige zaken te doen voor de samenleving.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LEIDEN | Gepubliceerd: 31-12-2017

Dec 31, 2017
Loading posts...