<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 31, 2017

Turkse Nederlanders bezoeken bejaardentehuizen, eenzame senioren helemaal blij

Nederlandse senioren kunnen niet wachten totdat moslimvrijwilligers weer langskomen voor hun wekelijkse steun. Dat laten de ouderen in interviews weten.

Met name moslims van Turks-Nederlandse afkomst bezoeken wekelijks weeshuizen door heel Nederland. “Als het weer meezit, doen we ook samen de boodschappen en diverse culture activiteiten”, laten de vrijwilligers weten. Onder de vrijwilligers bevinden zich ook vluchtelingen uit verschillende landen.

De Nederlandse ouderen krijgen speciale aandacht. “Ik vind het heel leuk dat ze me bezoeken. Dit betekent heel veel voor me. Ik kijk er naar uit wanneer het weer dinsdag is en ze langskomen”, zegt de 91-jarige Rie van der Vegte van het verzorgingshuis Robijnhof in Leiden.

De bezoeken worden georganiseerd door de stichtingen Omalief en Islam Color. Omalief-voorzitter Mustafa Kuş vertelt dat Nederlandse bejaarden vaak eenzame mensen zijn. “We benaderen deze mensen en nemen het voor hun op: we laten onze liefde zien, iets wat van onze cultuur en geloof komt. Een oude oma wilde niet meer leven, totdat ze ons heeft ontmoet. Ze gaf daarna aan weer door te gaan willen met haar leven.”

Omalief heeft twee koninklijke onderscheidingen en meerdere prijzen ontvangen voor hun vrijwilligerswerk, laat Kuş weten.

Korhan Tuncavan van Islam Color verklaart dat vooral demente ouderen de terugkomende vrijwilligers weer herkennen. “Het maakt ons blij om hun vrolijk te zien. Het geeft me een zeer goed gevoel om nuttige zaken te doen voor de samenleving.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LEIDEN | Gepubliceerd: 31-12-2017

Dec 31, 2017
  • Ibrahim

    Moslims helpen vaker met zieke, eenzame mensen dan Christenen en joden. De mensen kunnen veel blijer met moslims. SoubanAllah! Het verplicht van Allah. Dat is wel noodzakelijk! Christenen en joden gooien hun zieke, oudere familie in zorgcentrum. Ze gingen lekker en rustig zonder hun zieke, oudere familie. Zieke, oudere familie worden steeds eenzaam zonder hun kinderen en kleinkinderen. Moge Allah hun geduld hebben! Ameen.

  • Zod

    Tehuizen horen bij Nederland . Je doet voorkomen alsof Nederlanders om hun ouders niet geven. Dat is niet waar. In elke land heb je eenzame ouderen waarschijnlijk ook in Turkije. En wanneer ben je een gelovige ongeacht welke geloof . je aanhangt maak jou niet automatische betere mens dan iemand die niet gelooft.

  • Ibrahim

    Helemaal onzin praten. Ik heb wel ervaring van menskennis en dat is wel feiten. Kijk je maar naar maatschappijen overal in de wereld. Bijvoorbeeld christenen in zuid amerika en ze zijn nog beter dan West-Europese landen. Heel veel oudere mensen wonen bij hun kinderen en klein kinderen. En ook bij oom’s en tante’s. Ik doe nooit alsof. Groot bek. Duidelijk wel moslims hebben meer dan andere mensen. Je weet dat niemand is perfect. Je moet ogen open en kijkt wat doet mens. Als ik Christen ben dan moet ik voor ouders en grootouders zorgen. Als ik jood ben dan moet ik voor ouders en grootouders zorgen. Als ik Hindoe dan moet voor ouders en grootouders zorgen. Enz.. Mijn ouders hadden mij zorgen en ik moet ook hun zorgen. Liefde en respect zijn erg belangrijk. Niet egoïsme! Ik noem never mensen zijn ongelovig. Ik heb veel respect voor alle mensen. Dat zijn beproeving van Allah (god).

Loading posts...