<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 22, 2017

‘Turkse Nederlanders moeten in hun kracht staan’

Het is hoog tijd dat Turkse Nederlanders in hun kracht staan in plaats van te jammeren over discriminatie. Turks-Nederlandse ondernemingen krijgen dagelijks met racistische en discriminerende praktijken te maken; desondanks moet men het glas halfvol zien en zijn eigen kracht kennen.

Dat zei Hikmet Gürcüoğlu, voorzitter van de Turks-Nederlandse ondernemingsvereniging HOTIAD en eigenaar van een vleeswarenfabriek, tijdens de vijftigste ‘Amsterdam Debatten’ in de hoofdstad. Turkse Nederlanders komen daar bijeen om allerlei onderwerpen te bespreken; dit keer ging het om de civiele diplomatie in Nederland en de bijdrage van Turkse Nederlanders.

‘Turkse Nederlanders moeten in hun kracht staan’11

Gürcüoğlu benadrukte dat Turkse Nederlanders niet meer moeten jammeren en in hun kracht moeten staan. “Op twee vlakken breken Turkse Nederlanders uit hun schulp: ondernemerschap en onderwijs. Er zijn 25.000 Turks-Nederlandse ondernemers in Nederland. Dat is een kwart van de ongeveer 100.000 families met een Turkse achtergrond in dit land. Hetzelfde geldt voor de Turkse studenten en de hoogte van hun opleiding”, legde Gürcüoğlu uit naast de Turks-Nederlandse Şerif Aktürk, eigenaar van de grootste en modernste (feta)kaasfabriek ter wereld.

‘Turkse Nederlanders moeten in hun kracht staan’2

“Deze zijde van de medaille ziet er veel helderder uit. We zullen door blijven strijden”, aldus Gürcüoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC Turkish Media Center | Gepubliceerd: 22-02-2017

Feb 22, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...