<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 07, 2019

Turkse officials halen zwaar uit naar Netanyahu en co

Turkse topambtenaren hebben zondag uitgehaald naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vanwege zijn opmerkingen over de annexatie van Joodse nederzettingen in de bezette Westelijke Jordaanoever als hij wordt herkozen.

“Nog een ander voorbeeld van hoe Netanyahu de verkiezingspolitiek gebruikt om bezetting te rechtvaardigen en de tweestatenoplossing te ondermijnen”, schreef de Turkse presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalın op Twitter.

“Als hij wordt herkozen, zal dit dan een triomf van ‘democratie’ of bezetting zijn?”, vroeg Kalın aan iedereen. “Zullen westerse democratieën reageren of zullen ze blijven zwijgen?” haalde hij uit en voegde eraan toe: “Schande voor hun allemaal!”

Netanyahu zwoer dat hij de bezette Westelijke Jordaanoever zou annexeren als hij de algemene verkiezingen wint die gepland staan ​​voor 9 april.

Hij zei in een interview met de Israëlische televisie: “We zullen ervoor zorgen dat we de leiding hebben over de grond en we zullen soevereiniteit opleggen aan de nederzettingen in Judea en Samaria [West Bank].”

Mevlüt Çavuşoğlu herinnerde iedereen eraan dat de Westelijke Jordaanoever een “Palestijns gebied is dat door Israël wordt bezet en de wet wordt overtreden”.

“Netanyahu’s onverantwoordelijke verklaring om stemmen te zoeken vlak voor de Israëlische algemene verkiezingen kan en zal dit feit niet veranderen”, benadrukte Çavuşoğlu in een reactie.

Ongeveer 650.000 Joodse kolonisten leven momenteel in meer dan 100 nederzettingen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

Internationaal recht beschouwt de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem als “bezette gebieden” en beschouwt alle Joodse nederzetting-opbouwende activiteiten daar als illegaal.

De Palestijnen willen van hun kant beide gebieden – samen met de Gazastrook – voor de oprichting van een toekomstige Palestijnse staat.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-04-2019

Apr 07, 2019
Loading posts...