<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 10, 2023

Turkse omroep lanceert eigen streamingdienst Tabii voor eerlijke wereld

De Turkse publieke omroep TRT heeft een nieuw streamingplatform genaamd Tabii gelanceerd. De dienst bevat meer dan dertig exclusieve originele producties, populaire tv-series, blockbuster-films en bekroonde documentaires en is volgens een verklaring bedoeld voor het publiek wereldwijd.

Tabii is toegankelijk via platforms zoals YouTube en biedt een betaalbaar abonnement voor zijn internationale kijkers.

TRT streeft ernaar de service te vestigen als een “prominente speler” in de wereldwijde streaming-arena met de slogan “verhalen die ons binden”. De Turkse omroep heeft een uitgebreide uitzendervaring en wereldwijd bereik over zeven continenten en 41 talen.

Volgens de Turkse communicatiedirecteur Fahrettin Altun zal Tabii “bijdragen aan het creëren van hoogwaardige inhoud die geworteld is in sociale en culturele relevantie”, waarmee zowel de industrie als de reputatie van Turkije wordt ondersteund.

Het nieuwe platform “zal onderweg zijn als een cruciale speler en zal een positieve invloed hebben op de andere streamingdiensten in de wereldwijde arena”, verklaarde Altun.

Het wordt uitgezonden in het Turks, Engels, Spaans, Arabisch en Urdu met opties voor nasynchronisatie en ondertiteling. Binnenkort volgen meer taalopties.

De streamingdienst, die is ontwikkeld in overeenstemming met het motto “het bereiken van een eerlijkere wereld, zet nu de eerste stap in de digitale ruimte”, aldus Mehmet Zahid Sobacı, directeur-generaal van TRT.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-05-2023

May 10, 2023
Loading posts...