<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2016

Turkse ondernemer blaast deel Den Haag nieuw leven in

Dat een nieuwe tent in de stad bij succes voor activiteit zorgt in het deel van de stad waar menig eerder snel wegreed, is bewezen met de komst van Çadır, een Turks restaurant in stadsdeel Laak van Den Haag, zelf gebouwd door een jonge Turks-Nederlandse ondernemer.

De nieuwe tent, die daadwerkelijk ook een tent is en daarmee niet enkel een uitdrukking is voor een nieuwe zaak, heeft binnen korte tijd sinds zijn opening meer dan duizenden klanten mogen verwelkomen op een plek die jarenlang een verlaten grondgebied was.

Ondernemer Abdulaziz Bildirici besloot op een stuk grond een restaurant in de vorm van een tent te bouwen, met een eigen terrein met speeltuin en 20 (gratis) parkeerplaatsen, in Den Haag. Net zoals men eigenlijk gewend is bij een wegrestaurant in Turkije, dit keer als stadsrestaurant. Een bord pal naast de weg maakt onder de kenners dat gevoel helemaal compleet. “En wel als enige in Europa, een vast tentrestaurant, als eerst geïntroduceerd in Nederland”, zegt Bildirici. De naam “Çadır”, tent in het Turks, spreekt voor zich.

Web2342723857234fedw

Een succesvol project, en wel een waarbij de wethouder van Den Haag aangeeft dat het zelfs meer is dan verwacht. Die kreeg nog voordat de tent er stond het plan voor zich en bekeek het sinds het begin als positief. Wethouder Joris Wijsmuller, die recent de officiële opening heeft bijgewoond, is helemaal blij met de activiteit in de buurt, waar mensen in de rij staan omdat het restaurant nu al vol is tijdens het avondeten. “Een aanwinst voor de stad”, klinkt het onder de projectleider van de wijk en de buren in de regio.

Web234272382357234fedw

De Turkse ondernemer heeft na enkele maanden na opening plannen om delen van het restaurant uit te bereiden. “Dat moet, omdat er vraag naar is. De volgende stap is het bouwen van meer Çadır-tenten in diverse steden om de Turkse keuken in Nederland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen”, aldus Bildirici.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Apr 19, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...