<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 14, 2019

Turkse ondernemers brengen wereld bijeen tijdens iftar

De Nationale Iftar van de Nederlands-Turkse Ondernemersvereniging (HOTIAD) en het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) is dit opnieuw jaar opnieuw drukbezocht door meer dan 200 prominente gasten.

Onder de genodigden waren vertegenwoordigers van islamitische, joodse en christelijke gemeenschappen en topdiplomaten uit 23 landen. Thema: saamhorigheid en bruggen bouwen tussen het hart en hoofd om eenheid te realiseren, aldus Hotiad-voorzitter Hikmet Gürcüoğlu in zijn speech. Hij benadrukte het succes van Turkse Nederlanders “in alle lagen van de samenleving”.

Ambassadeurs van landen zoals de Verenigde Staten, Israël, India, Sri Lanka en Nieuw-Zeeland schoven maandag aan tafel om samen met Turks-Nederlandse moslims en de Turkse ambassadeur het vasten te verbreken. In speeches, die ook uitgebreid is gevolgd door het grootste persbureau van Nederland, is gerefereerd naar het maatschappelijke karakter van de bijeenkomst en de verbindende kracht die daarvan uitgaat.

Tijdens toespraken zijn ook de aanslagen in Nieuw-Zeeland en Sri Lanka veroordeeld en lag de nadruk op verbinding en een inclusieve samenleving. “Ik als moslim wil benadrukken dat de islam niets te maken heeft met terrorisme. Islam is en betekent vrede”, sprak ambassadeur Sadiq van Sri Lanka, die zijn medeleven betuigde aan alle gevallen slachtoffers.

De ambassadeur van Nieuw-Zeeland Elizabeth Walker sprak nogmaals steun uit aan moslims.

Lokaal is Den Haag ook op hoog niveau vertegenwoordigd: aan het etentje van Hotiad en CMO namen ook deel de Commissaris van de Koning (Zuid-Holland) Jaap Smit, minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken), Haagse burgemeester Pauline Krikke, Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk en D66-leider Rob Jetten.

Ook namen afgevaardigden van het Vredespaleis, Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OCSE) en Rode Kruis deel aan het evenement, dat ook is ondersteund door het Overlegorgaan Joden Christenen en Moslims (OJCM) en Geloven in Samenleven (GIS).

De iftar vond plaats in de Haagse Juliana Plaza, een oude kerk die nu als Turks restaurant dient.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 14-05-2019

May 14, 2019
Loading posts...