<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2023

Turkse onderzoekers ontdekken negen miljoen jaar oude fossielen

In het zuidwesten van Turkije hebben onderzoekers negen miljoen jaar oude dierlijke fossielen ontdekt.

De ontdekking kwam tijdens onderzoek door een groep paleoantropologen (onderzoekers naar uitgestorven mensachtigen), paleontologen (onderzoekers naar fossielen) en geologen in Tavas in de provincie Denizli.

Ahmet Ihsan Aytek, hoogleraar antropologie aan de Pamukkale Universiteit in Denizli, liet in een reactie weten dat ze sinds 2017 tijdens hun onderzoek fossielen van veel dieren hebben opgegraven.

“Dit jaar hebben we fossielen gevonden van een soort uit de familie van de felidae (katten, zowel de huishoudelijke soort als de grote variëteit), een stekelvarken en een vogel.”

Tot nu toe is er in Anatolië slechts één stel vogelbotten geweest, die ongeveer zeven tot negen miljoen jaar oud zijn, benadrukte Aytek. De nieuwe ontdekking komt op de tweede plaats.

De leeftijdscategorie van fossielen worden bepaald door middel van chemische en geologische analyse.

Verder zei de Turkse onderzoeker dat de nieuwe opgravingen ook aanwijzingen zullen opleveren over de migratiebewegingen van dieren. Om dat uitgebreider te onderzoeken, is een gezamenlijk project voorbereid met de Eberhard Karls Universiteit van Tübingen in Duitsland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-09-2023

Sep 15, 2023
Loading posts...