<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 17, 2020

Turkse onderzoekers werken dag en nacht aan coronavaccin

Turkse onderzoekscentra en instituten ontvangen alle nodige staatssteun in hun intensieve zoektocht naar een werkend coronavaccin.

Dat liet de Turkse minister Mustafa Varank (Industrie en Technologie) dinsdag weten.

“We financieren en coördineren de studies via TUBITAK (de Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad van Turkije)”, zei hij tijdens een vergadering in de Turkse hoofdstad Ankara.

“Onze universiteiten en onderzoekers zijn sinds januari intensief bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen dit virus”, aldus Varank.

BioNTech

Dinsdag werd ook bekend dat de Turkse eigenaar van de grote Duitse medicijnproducent en biotechbedrijf BioNTech een samenwerking is aangegaan met de Chinese Shanghai Fosun Pharma.

De Chinezen kopen aandelen ter waarde van 50 miljoen dollar, welke neerkomt op 0,7 procent van het bedrijf, en zullen vooraf 135 miljoen dollar betalen aan BioNTech. Die zal het bestaande BNT162-vaccin verder ontwikkelen en testen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus afkomstig uit het Chinese Wuhan.

“We zien dit als een cruciale stap om ons vaccin sneller te kunnen ontwikkelen”, aldus prof. dr. Uğur Şahin, medeoprichter van BioNTech.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – BERLIJN | Gepubliceerd: 17-03-2020

Mar 17, 2020
Loading posts...