<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 13, 2019

Turkse oppositie verdedigt komst Russische defensieraketten S-400

De voorzitter van de Turkse Republikeinse Volkspartij (CHP) heeft naar aanleiding van de aflevering van het Russische raketafweersysteem S-400 aan Turkije gezegd dat het land wettelijk recht heeft op zelfverdediging.

Voor sommigen was het onmogelijk dat Turkije de S-400 zou aanschaffen en op eigen bodem zou installeren. De VS bedreigt Turkije sinds het koopbesluit met zware sancties. “Als destijds Turkije geen Patriot’s kreeg voor defensiedoeleinden, heeft het land wettelijk recht om naar alternatieven te zoeken”, zei CHP-voorzitter Kemal Kılıçdaroğlu tijdens een ceremonie in Ankara tegen journalisten.

Turkije bevindt zich op een geografische strategische locatie, benadrukte de leider van de grootste Turkse oppositiepartij. “Turkije moet zowel in binnen- als buitenland de nodige maatregelen nemen om zich te beschermen. Ik vind het een foute zaak dat het Amerikaanse senaat en andere politieke organen Trump onder druk zetten om sancties op te leggen tegen Turkije”, sprak Kılıçdaroğlu.

Turkije zal doen wat nodig is en zelf zorgen voor de eigen veiligheid, aldus de CHP-voorzitter.

Vervoer S-400

Sinds vrijdag vervoeren meerdere Russische vrachttoestellen grote S-400-componenten naar Turkije.

Ankara maakt op regeringsniveau veelvuldig duidelijk dat de S-400-defensieraketten cruciaal zijn voor de nationale veiligheid en kritiek daarover onacceptabel en niet oprecht vindt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-07-2019

Jul 13, 2019
Loading posts...